Smartsoft ERP Technologieplatformkeuze

Het ontwikkelen van een nieuwe generatie ERP systemen, gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen, is niet eenvoudig. Om te komen tot een haalbare en kwalitatief hoogwaardige oplossing is het daarom noodzakelijk om aan te sluiten bij een bestaand mondiaal eco-systeem. Smartsoft heeft gekozen voor het eco-systeem van Microsoft. Dit is gebaseerd op de volgende argumenten:

  1. Microsoft is dominant binnen de ‘enterprise’ markt van bedrijfskritische zakelijke applicaties, zoals ERP systemen, ondanks de sterke opkomst van Apple (iOS) en Google (Android) in met name de consumentenmarkt.
  2. Microsoft biedt een integraal en robuust cloud platform (Microsoft Azure), hetgeen uitermate belangrijk is voor een effectief beheer en gebruik van cloud gebaseerde bedrijfskritische zakelijke applicaties.microsoft-azure-logo
  3. Microsoft heeft één van de meest krachtige en meest toegepaste ontwikkelomgevingen voor het ontwikkelen van ‘Mobile first, Cloud first’ (zakelijke) applicaties, gericht op de effectiviteit van de ontwikkelaar: Visual Studio IDE en Team Foundation Server (TFS).
  4. Microsoft biedt een rijk en volwassen technologie raamwerk voor het ontwikkelen van veeleisende en geavanceerde cloud applicaties (.NET framework en ASP.NET Web API), die ondersteund worden door robuuste en betrouwbare oplossingen voor gegevensopslag in de cloud, zoals Azure SQL Database en Azure Data Storage (voor de opslag van ongestructureerde gegevens).
  5. Microsoft is de enige applicatie ontwikkelomgeving die de ontwikkeling van zowel ‘native apps’ als ‘web apps’ onafhankelijk van de device vormfactor (smartphone, tablet of PC) mogelijk maakt. De (Metro) UI is vernieuwend en sluit aan bij nieuwe vormen van gebruikersinteractie (touch, spraak, etc.).

Microsoft biedt daarnaast belangrijke technologie oplossingen die gericht zijn op samenwerking (‘collaboration’) zoals Office365, SharePoint, Yammer en Skype, die geïntegreerd met bedrijfsapplicaties een belangrijke toegevoegde waarde hebben.

Hoewel Smartsoft voor de cloud infrastructuur heeft gekozen voor Microsoft Azure en voor de ontwikkeling van backend cloud services heeft gekozen voor Microsoft .NET framework en tools, is voor de ontwikkeling van de frontend UI gekozen voor open web technologieën, zoals HTML5, CSS3 and jQuery, om daarmee een maximale device- onafhankelijkheid te waarborgen. Smartsoft ERP is ontwikkeld als een Single Page Application (SPA), en is als zodanig een echte web app met de kracht van een native desktop app!

html5-logo-w3c